policie

Přehled nehodovosti za minulý týden

V týdnu od 15. do 21. září se na jihočeských silnicích stalo celkem 79 dopravních nehod, nezemřel při nich žádný člověk. Tři osoby utrpěly těžká zranění, 47 osob zranění lehká. V osmi případech byl na vině alkohol. Při nehodách vznikla škoda za bezmála 7 milionů korun. V porovnání se stejným obdobím loňského roku vzrostl letos počet nehod o pět, loni však jeden člověk zemřel, 5 osob bylo lehce zraněno a 31 osob lehce. Škoda byla o tři miliony nižší než v letošním roce. Alkohol byl zjištěn u sedmi řidičů.
 
 
Nejhorší situace byla již tradičně na Českobudějovicku, kde se stalo 25 dopravních nehod, následovalo Jindřichohradecko se 13 dopravními nehodami a Strakonicko se 12 dopravními nehodami. Zde také policisté zaznamenali jednu z nejvážnějších nehod. Stala se v neděli 21. září dopoledne, když řidička vozidla Kia Picanto jela v připojovacím pruhu a směřovala na pozemní komunikaci č.I/20 u obce Vodňany. V místě napojení na hlavní silnici se však rozhodla s vozidlem otočit do protisměru. Za sebou však přehlédla vozidlo značky Ford s přívěsem, které jelo po silnici č. I/20 ve směru od Českých Budějovic na Písek. Došlo ke střetu, při kterém řidička vozu značky Kia utrpěla těžké zranění, její spolujezdkyně zranění lehká. Ve Fordu nebyl naštěstí nikdo zraněn. Přesné okolnosti nehody jsou nadále v šetření.
 
 
Policisté nabádají řidiče k maximální opatrnosti za volantem. Riskování se nevyplácí, a proto by každý z nás měl jezdit zodpovědně a myslet přitom i za ostatní. Předvídáním nebezpečných situací se můžete vyhnout velkým nepříjemnostem.
 
 
(pcr,ld)