beh

Ohlas na benefiční běh

Pojďte si zaběhat

 

Ohlas na Benefiční běh městem Vimperk 2014

 

Oblastní charita Vimperk ve spolupráci s Gymnáziem a Střední ekonomickou školou Vimperk a Ski klubem Šumava uspořádala dne 9. 9. Benefiční běh městem Vimperk 2014. Celé sportovní odpoledne se neslo v poklidném duchu. Nadšení a závodní atmosféra se nesla po celém hřišti.

Závodníci a všichni přítomní i ti, kteří přispěli, aniž by vyběhli na trať, si celé odpoledne užili. Jistě k tomu dopomohlo i počasí, které nám všem vyšlo vstříc a ukázalo, že v tomto deštivém období sluníčko ještě umí svítit.

Výtěžek, kvůli kterému se tato dobročinná akce konala, bude použit na krizovou pomoc NEXUS, Vyšplhal se na 6 241,- Kč. Krizová pomoc NEXUS je určena lidem, kteří jsou ohroženi na zdraví nebo na životě (například, obětem násilí, šikany, osobám se sebevražednými sklony, krize při ztrátě partnera, dítěte … Na startovní čáru se postavilo rovných 80 závodníků a mnoho dalších přispělo bez účasti na startu.

Za organizaci na závodech patří velký dík právě realizačnímu týmu Ski klubu Šumava. Díky němuž proběhlo po sportovní stránce vše na profesionální úrovni.

Další díky patří firmě SAS TRADING CZ, s.r.o., za tisk plakátů, Janu Viennerovi, za tisk pamětních listů, městu Vimperk, MěKS Vimperk. Dále bychom chtěli poděkovat všem, kteří se tohoto běhu zúčastnili, ať už jako závodníci či diváci a finančně tak tuto akci podpořili.

Dnes už je skoro jistě, že z vydařeného nultého ročníku se stane ročník první, druhý, třetí … Budeme doufat, že touto formou pojatá pomoc se stane tradicí.

                                                                      Jana Brabcová, pracovník PR Oblastní charity Vimperk