Ondra Mánek: raketově na špičku

V prvním březnovém víkendu se žáci SKI Klubu Šumava účastnili MČR v Biatlonu v Jablonci nad Nisou.
Ondra Mánek, Denisa Nováková, Míša Wilmannová a Evelína Daverná závodili za Staré Město pod Lanštejnem a Fanda Honsa za Strakonice.

 

mcr 11
Ondra (letos tenhle mladý talent oslaví 13. narozeniny) si z MČR přivezl tři medaile. Bronzovou z rychlostního závodu volně, stříbrnou ze štafet dvojic a zlatou se stíhacího závodu klasicky. Stal se tak mistrem ČR v biatlonu žáků. Přitom pak Ondra vyhrál celý Český pohár pro sezónu 2013/2014! Nechal za sebou silnou konkurenci z tak velkých oddílů jako je Novém Město na Moravě, Jablonec nad Nisou a Letohrad.

Výborně si vedla i Míša Wilmannová, která si z biatlonového MČR přivezla dvě bronzové medaile z obou individuálních závodů.
Nejen jim, ale i ostatním biatlonovým ‘skiklubákům’ blahopřejeme k dosaženým výsledkům

Ondra tuto zimu v biatlonu postupně nasbíral:

Český pohár v Novém Městě na Moravě – 5. a 6. místo
Olympiáda dětí a mládeže v Novém Městě na Moravě – 2. a 3. místo
Český pohár v Letohradu – 1. a 3. místo
Mistrovství České republiky v Jablonci nad Nisou – 1., 2. a 3. místo”

 

Ondra Mánek je nejlepším žákovským biatlonistou v České republice, ačkoliv s biatlonem začal před necelými třemi měsíci.

Fantastický biatlonový nástup přitom odstartoval doma, ve Vimperku na Vodníku, kde to ovšem zpočátku na žádný úspěch nevypadalo, protože díky střelbě jel sedm trestných kol… ALE i tak si „vyjel“ účast za Jihočeský kraj účast na Zimní olympiádě dětí a mládeže a pozornost trenéra Schorného z jihočeského biatlonového klubu Staré Město pod Landštejnem, který již vychoval několik mistrů světa v letním biatlonu. Ten vzal Ondřeje na jeho první závod Českého poháru.

Nespočet hodin se vzduchovkou v ruce při tréninku střelby během dvou týdnů přinesl své ovoce a Ondra začal sbírat úspěchy o několik tříd lepší.

 

Fantastický úspěch Ondry i jeho oddílových kolegů přivedl biatlonisty na myšlenku založit biatlonový oddíl ve Vimperku, aby šumavská talentovaná sportovní mládež, která se teď bezpochyby ukázala v nejlepším světle, měla dostatečný prostor i zázemí a mohla reprezentovat „svůj“ klub a nemusela závodit za přespolní oddíly. Rozhodně svou snahou a výsledky potvrzují, že si domácí oddíl zaslouží.

 

GRATULUJEME!

 

{gallery}vimperk/2014/brezen/mcr_biatlon/{/gallery}

-jm, red-