Na podruhé dvě výhry

Na podruhé dvě výhry

       V původním termínu na konci října se náš tým pouze projel do českobudějovické haly SKP, kdy byl v polovině prvního utkání turnaj přerušen a přeložen, jelikož se v hale srážel vzduch a povrch klouzal. Po delších vyjednávání o novém termínu a místu dohrání, se domluvil termín na první listopadovou sobotu a po slibu pořadatele, že vše bude již v pořádku, zůstalo místo sehrání turnaje stejné. I tentokrát nebyl povrch úplně ideální, ale bylo možné utkání odehrát.

TJ Šumavan Vimperk – FK Santos – Jiskra Třeboň 3:2 po sn. ( 1:1 – 1:1 – 0:0 – 1:0 )

Branky Vpk: 14. Pešl ml. (Gabauer M.), 26. Hrdlička (Pešl st.), roz. náj. Pešl ml.

Vyloučení: 2:0 – Využití: 0:0 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: Vladimír Buzický a Dominik Dolejš – Diváků: 5

Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3.2

Sestava: Sippl – Pešl ml., Gabauer M., Hrdlička; Pešl st., Gabauer O. – Kováč, Robl, Havelka; Chval, Kopolovič

Hodnocení prvního utkání trenérem Vladimírem Pešlem ml.:

      Utkání jsme od začátku chtěli mít pod kontrolou, což se nám dařilo a balonek byl po většinu času na našich hokejkách. Soupeř hrál dobře do obrany a my jsme se těžko dostávali k brance. Dlouho se hrálo bez branek, až ve čtrnácté minutě se nám podařilo skórovat jako první. Bohužel minutu na to jsme gól obdrželi a po první třetině byl stav smírný. Do druhé části byl úkol jasný, nepolevit, trpělivě čekat na soupeřovu chybu a ta přišla až před koncem druhé třetiny a my jsme šli opět do vedení. Zřejmě nekoncentrovaností jsme ihned obdrželi a bylo znovu srovnáno. Ve třetí části jsme stále měli více ze hry, ale soupeřovu obranu se nám těžko dařilo překonávat. Pět minut před koncem po našem vyloučení jsme několikrát měli velké štěstí, ale branku jsme neobdrželi. Závěr změnu skóre nepřinesl a tak se o druhém bodu rozhodovalo v nájezdech. Po první sérii byly oba týmy neúspěšní. Ve druhé se prosadil pouze soupeř, a tudíž ve třetí sérii vimperský střelec musel proměnit, což se povedlo. Ve čtvrté sérii už šlo do tuhého. Zatímco třeboňský střelec našeho brankáře nepřekonal, Vimperk gól vstřelil a tak si bod navíc do tabulky připsal on.

————————————————————————————————————————

SK Meťák České Budějovice – TJ Šumavan Vimperk 2:4 ( 1:1 – 1:1 – 0:2 )

Branky Vpk: 8. M. Gabauer (Hrdlička), 16. Pešl ml., 40. Robl (Havelka), 45. Pešl ml. (Chval)

Vyloučení: 5:1 – Využití: 0:0 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: Vladimír Buzický a Dominik Dolejš – Diváků: 10

Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:4

Sestava: Sippl – Pešl ml., Gabauer M., Hrdlička (Hradil); Pešl st., Gabauer O. – Kováč, Robl, Havelka; Chval, Kopolovič

 

Hodnocení druhého utkání trenérem Vladimírem Pešlem ml.:

       Soupeř byl s jedním bodem předposlední v tabulce po třech utkáních, přičemž my jsme naopak pouze jeden bod ztratili. Začátek utkání se podle toho vyvíjel a jednoznačně jsme soupeře přehrávali. Bohužel se nám však nedařilo vsítit gól. Soupeř dlouhými vysokými přihrávkami nám znepříjemňoval hru a povedlo se jim skórovat jako prvním. V polovině první třetiny se nám konečně povedlo propálit soupeře, a když následovala delší přesilovka pěti proti třem, měli jsme velkou šanci obrátit výsledek na naši stranu. Nepovedlo se a po první třetině se šlo odpočívat po jednom gólu na obou stranách. Po nástupu do druhé části se třepotal balonek v síti soupeře podruhé, ale následovala delší hra bez dalších gólových příspěvků, kterou prolomil až vyrovnávací střelou českobudějovický Meťák. Po divokém začátku třetí třetiny, kdy jsme hráli přesilovku, následně oslabení a hned zase přesilovku se nám podařilo vrátit vítězství na naši stranu až při hře ve stejném počtu hráčů. Následovala další naše přesilová hra, kterou jsme si spíše hlídali zadní vrátka a snažili se udržet vedení, které jsme čtvrtým gólem stvrdili půl minuty před koncem a připsali si další tři body do tabulky.

——————————————————————————————————————————

Celkové shrnutí turnaje:

      Zatím přistupujeme k tréninkům zodpovědně, což se projevuje i při utkáních. Fyzicky působíme lépe než soupeři, ale bohužel tentokrát jsme nedokázali využívat šancí. Po prvním turnaji to vypadalo, že by nám mohli v letošní sezoně vycházet i přesilové hry, což hlavně v druhém utkání, kdy jsme jich pět nedokázali využít, vzalo za své. Opakovaně se dopouštíme stejných fauly, které vedou ke zbytečným vyloučením, na což si musíme dávat pozor. Další utkání odehrajeme v neděli 20.11.2022 znovu v českobudějovické hale SKP.

Aktuální Tabulka: https://www.ceskyflorbal.cz/competition/detail/overview/5JM6?divisionId=4109

Aktuální statistiky: https://www.ceskyflorbal.cz/competition/detail/statistics/5JM6?divisionId=4109

Sledujte nás na sociální sítích:

Facebook – https://www.facebook.com/vimperskyflorbal

Instagram – https://www.instagram.com/florbalvimperk

YouTube – https://www.youtube.com/channel/UCR8yK3R8-QKsTTDE1dl5Qwg

Vladimír Pešl
předseda a sekretář
TJ Šumavan Vimperk z.s.
– oddíl florbalu 

 {gallery}Jitka/rok2022/listopad/turn{/gallery} 


{jcomments off}