I neproběhnutý závod může pomáhat

 

ikem

 

 I neproběhnutý závod může pomáhat.

 

 

Proběhni.se s běžci darovalo Českému srdci 276 600 Kč

 

 

       Není to příliš obvyklá situace. Když se sportovní akce zruší, často na prvním místě počítá ztráty a nemá ani pomyšlení na to, aby ještě zbylé finance darovala potřebným. Charitativní závod Proběhni.se, který se ani nadvakrát kvůli vládním restrikcím spojenými s onemocněním COVID-19, nekonal, však dodržel své slovo, Nadačnímu fondu České srdce daruje 273 600 Kč. A to hlavně díky svým účastníkům.

 

       „Většina z téměř tisícovky přihlášených se rozhodli, že nebudou chtít své startovné převézt do dalšího ročníku, a cenatak jsme měli možnost i přes náklady třetích stran, ze startovného darovat 273 600 Kč. Běžcům, kteří s námi nemohli vyběhnout, tak patří obrovské poděkování,“ říká David Douša za organizační agenturu RAUL.

 

       „Kdybychom neměli tak úžasné účastníky a partnery, kterým aktuální situace není lhostejná, nemohli bychom pomoci takovou měrou. Jen díky tomu, že jsme i v nelehké době dali všichni síly dohromady, můžeme nejen podpořit nadační fond, ale také připravit další ročník závodu,“ dodává Douša s tím, že částka již putuje na konto Českého srdce.

 

       Partneři, kteří finančně přispěli na přípravy a finančně podpořili organizátory: Generali Investments CEE, Dr.Max, Pojišťovně VZP, Pražské vodovody a kanalizace, Pfizer, Form Factory, Vitar, TKF, Johnny Servis a On line System.

 

       „Dohromady s prvními dvěma ročníky jsme překonali částku 1 250 000 Kč. Díky akci Proběhni.se, agentuře RAUL, běžcům a partnerům můžeme po uklidnění koronavirové pandemie pokračovat v pomoci při srdečních operacích a v pořádání vyšetřovací misí v rozvojových zemích. Nyní se budeme také zaměřovat na informační kampaně v naší zemi věnované infarktu myokardu a cévní mozkové příhodě. Bohužel se zjistilo, že během první vlny COVID-19 na jaře tohoto roku pacienti po celém světě příznaky těchto onemocnění často opomíjeli, což vedlo ke zvýšené úmrtnosti. Kardiovaskulární choroby jsou stále nejčastější příčinou úmrtí v naší populaci,“ upozorňuje MUDr. Michal Pazderník, Ph.D., FESC, kardiolog z Institutu klinické a experimentální medicíny a jeden ze zakladatelů NF České srdce.

 

 

Richard Valoušek

 

 


{jcomments off}