Výstraha před silným větrem – neděle i pondělí

AKTUÁLNĚ:

ZRUŠENÉ VEČERNÍ LYŽOVÁNÍ NA ZADOVĚ 23.2.2020

 

informace: https://www.lazadov.cz/la/

 

 

VAROVÁNÍ A UPOZORNĚNÍ HORSKÉ SLUŽBY

informace: horska

 STAV HLADINY OTAVY A DALŠÍCH ŘEK

reka

 

 

AKTUÁLNÍ ANIMACE VICHRU (pro více info klikni na požadované místo)

 

 

 

 

————————-

Český hydrometeorologický ústav  vydal další výstrahu před velmi silným větrem, a to na oba následující dny, neděli 23.2. a pondělí 24.2.

 

 

vitr mapa

 

Zdroj: ČHMÚ:

Platnost: od 23.2.2020 11:00 do 24.2.2020 00:00

Pro kraje: Hlavní město Praha, Středočeský kraj, Jihočeský kraj, Plzeňský kraj, Karlovarský kraj

Silný západní, postupně severozápadní vítr s nárazy 20 až 30 m/s (70 až 110 km/h). Nejsilnější nárazy očekáváme ve večerních hodinách při přechodu studené fronty.

 
 
Možné následky jevu:

Jsou očekávána poškození stromů a lesních porostů, škody na majetku a některých budovách. Možné přerušení elektrického vedení. Ztížená chůze, nebezpečí úrazů a ohrožení životů uvolněnými předměty, zlomenými větvemi nebo vyvracenými stromy. Komplikace v dopravě z důvodu silných poryvů větru a popadaných stromů, neprůjezdnost komunikací, možnost převrácení prázdného nákladního automobilu.

 

 

Doporučení:

Sledujte vývoj situace na internetu ČHMÚ www.chmi.cz a ve sdělovacích prostředcích, dopravní zpravodajství.

Zajistěte okna, dveře, odstraňte nebo upevněte volně uložené předměty, zabezpečte skleníky apod. Omezte pohyb venku i jízdy autem. Nezdržujte se a neparkujte zejména v okolí starších budov, v blízkosti větších stromů a vysokých stožárů. Nechoďte do lesa a nepřibližujte se k spadlým drátům elektrického vedení. V případě nutnosti jízdy jeďte maximálně opatrně a pomalu. Na horách omezte vycházení a nevydávejte se na túry. Dodržujte pokyny Horské služby.

 

-chmi-

{jcomments off}