V pondělí začala lyžařská sezóna na Špičáku

30. prosince začíná zimní sezóna na Špičáku

 

/lyzovani.spicak.cz/ Sice o 15 dní později než v loňském roce, ale přeci jenom ještě v tomto kalendářním roce, začala lyžařská sezona i ve Ski&Bike Špičák.

 

spicak

 

Lyžovat se zatím bude na horním úseku sjezdovky Slalomové (č.3) s přejezdem na „dvojku“ U Zalomeného (č.2), po níž se dojede až k nástupu na lanovku. Leží zde v průměru 50 centimetrů sněhu, ale v některých úsecích není po celé šíři sjezdovek. Bude se lyžovat za ceny vedlejší sezony. Otevřena bude také lyžařská škola, půjčovna a všechna gastro zařízení. Lanovka a služby půjčovny/lyžařské školy/servisu lyží jsou pro veřejnost v provozu poprvé od pondělních 8.30 do 16 hodin. Nový vyhřívaný stan i restaurace v horské chatě Blaženka pak podle zájmu hostů areálu.
Pozdní start letošní zimní sezony kvůli špatným sněhovým podmínkám bohužel neumožní uspořádání dětmi oblíbeného předsilvestrovského sjezdu světlušek, který se pravidelně koná 30.12. Děti při něm sjíždí po tmě rodinnou sjezdovku Spodní Šanci s lampiony.


Určitě se ale bude konat tradiční rozloučení se starým rokem na nejprudší české sjezdovce Šance, který pořádá zdejší horská služba ve spolupráci s lyžařským areálem.

 

 

31.12.19 , 17:00 Železná Ruda a okolí – sjezdovka Šance


Silvestrovský sjezd s pochodněmi


tradiční silvestrovský sjezd nejprudší špičácké sjezdovky Šance,

 

s pochodněmi budou sjíždět členové HS a šumavští lyžaři

 

 

 

{jcomments off}