Olympionici se sešli s hejtmanem

Úspěšní medailisté dětské olympiády 2019 se sešli na krajském úřadě

Plzeňský kraj přivezl z letošních her celkem 25 cenných kovů  – 7 zlatých medailí, 4 stříbrné a 14 bronzových. V celkovém pořadí krajů pak skončil na 10. místě.

 

spolecna-medailistehejtmanbartosova

 

Úspěšným medailistům, kteří se účastnili červnové olympiády dětí a mládeže v Libereckém kraji a umístili se na stupních vítězů, minul týden poblahopřáli hejtman Josef Bernard a jeho náměstkyně Ivana Bartošová. Mladí sportovci představili své úspěchy, kluby a debatovali se zástupci Plzeňského kraje o sportu a jeho aktuálních problémech.

 

Plzeňský kraj vyslal na IX. Hry letní olympiády dětí a mládeže 2019 výpravu s celkem 298 sportovci a trenéry. Celých her se zúčastnilo 3489 sportovců na celkem 25 sportovištích. Jedním ze sportovišť byl sál zastupitelstva na Krajském úřadě Libereckého kraje, kde probíhaly závody střelců.

 

oly

 

“Jsem velmi hrdý na to, že máme tak talentované sportovce, kteří Plzeňský kraj nenechají zapadnout na poli olympijských sportů a dokáží, že sport není jen dřina, ale i zdravá aktivita, dobrý kolektiv a především zábava. A přeji všem, aby u toho svého sportu vydrželi a měli možnost nahlédnout mezi světové špičky, jako například tenista Jonáš Forejtek.

Na olympiádě dětí a mládeže získal medaili a nyní hraje mezi světovými elitami tenisu,” uvedl hejtman Josef Bernard. Zdůraznil také podporu i dalších, neolympijských sportů.

“Plzeňský kraj vyhlašuje dotační titul také na podporu sportovců reprezentujících kraj na evropských a světových soutěžích, podporujeme také stavby nových sportovišť.”

 

spolecna-bronzova-stafeta-atletickazleva-soukupzahorovajanskafleisig

spolecna-bronzova-stafeta-plavkyne

 

Zdroj: tz pk

{jcomments off}