p2

Do krajského programu je zapojena i sušická škola

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště v Sušici je mezi školami zapojenými do krajského motivačního programu, který podporuje  technické vzdělávání mládeže

 

p2

Žáci technických oborů převzali také letos kufříky s nářadím

V rámci podpory technického vzdělávání mládeže přistoupil i v letošním roce Plzeňský kraj k motivaci žáků technických oborů zakončených výučním listem předáním kufříků se sadou ručního nářadí. Do projektu je zapojeno celkem 19 středních škol v Plzeňském kraji, které vzdělávají žáky v tříletých technických oborech. Celkem 63 sad nářadí předala ve středu 18. září 2019 náměstkyně hejtmana Ivana Bartošová žákům na Střední průmyslové škole strojnické a Střední odborné škole profesora Švejcara v Plzni.

“Školy letos obdrží pro žáky prvních ročníků technických oborů zakončených výučním listem celkem 913 sad ručního nářadí. To žáci využijí nejen při výuce, ale i k vlastní potřebě. Podpora je zaměřena na obory strojní, elektrotechnické, stavební a v letošním roce také na zemědělství a lesnictví,” uvedla náměstkyně hejtmana pro oblast školství a cestovního ruchu Ivana Bartošová.

 

p1

 

Ve stavebnictví jsou podporovány obory zedník, zednické páce, instalatér, tesař, tesařské práce, pokrývač, kamnář a malířské a natěračské práce.

V elektrotechnice jsou podporovány obory elektrikář, autoelektrikář, elektromechanik pro zařízení a přístroje, elektrikář – silnoproud, elektrotechnické a strojně montážní práce.

Ve strojnictví jsou podporovány obory mechanik opravář motorových vozidel, klempíř, obráběč kovů, karosář, nástrojař, strojní mechanik, autolakýrník a strojírenské práce.

V zemědělství a lesnictví jsou podporovány obory opravář zemědělských strojů, lesní mechanizátor, zahradník, zemědělec – farmář, zahradnická výroba, zahradnické práce, opravářské práce.

Do realizace podpory technických oborů se zapojila také společnost NET4GAS, s.r.o., příspěvkem ze svého grantového programu ve výši 100 000 Kč.

 

Zdroj: em, pk

{jcomments off}