Ministr Brabec debatoval se starosty

m1

 

Ministr životního prostředí debatoval se starosty

 

 

Zhruba padesátka starostů obcí Plzeňského kraje se ve čtvrtek 25. července 2019 setkala s ministrem životního prostředí Richardem Brabcem a hejtmanem kraje Josefem Bernardem. Tématem setkání byl zejména boj se suchem.

m5

m3

 

 

Pro ministra životního prostředí to bylo v pořadí již několikáté setkání se starosty v krajích, kde jim spolu s ředitelem Státního fondu životního prostředí ČR Petrem Valdmanem přiblížili možnosti čerpání dotací rezortu životního prostředí směřované na boj se suchem, na hospodaření s vodou v krajině či na zajištění zdrojů pitné vody v obcích. Během dvouhodinové debaty měli starostové mnoho konkrétních dotazů týkající se řešení financování kanalizací a čističek, čištění rybníků nebo renovací narušených hrází, další dotazy směřovaly na problematiku prohlubování studní a zajímali si také například o chystané legislativní změny. Za Plzeňský kraj se debaty zúčastnila také radní pro oblast životního prostředí a zemědělství Radka Trylčová.

 

Dle slov ministra Brabce je zadržování vody v krajině prioritou číslo jedna a voda je v současné době nejvyšším veřejným zájmem.

 

Zdroj: Plzeňský kraj

{jcomments off}