Nordic Walking ve Vimperku

 

 

Nabídka volnočasových aktivit je pestřejší

 

 

 

 

       V pátek 19. července byla za účasti starostky a místostarosty města Vimperk a pana Jiřího Bartošíka, certifikovaného instruktora NW, který trasy v okolí Vimperka vytyčil, představena jedna ze tří tras určených pro Nordic Walking.

 

 

       Trasy proznačené Klubem českých turistů tak nyní mohou využívat nejen obyvatelé města a okolí, ale i jeho návštěvníci. Raritou nových vimperských tras je, že se jedná o vůbec první trasy pro Nordic Walking, které Klub českých turistů vyznačil.

 

 

       Nejdelší trasa (3,6 km), určená pro začátečníky, seniory vyššího věku, rodiče s dětmi, rekonvalescenty nebo zdravotně oslabené jedince, je proznačena zelenou barvou a provede vás Pravětínským údolím.

 

 

 

       Kratší trasa (3,3 km), která je naopak určena pro zdatnější chodce (předpokládá dobrou fyzickou kondici, ale není natolik náročná, aby nebyla zvládnutelná běžnou populací), je v okolí Brantlova Dvora proznačena modrou barvou. Pokud by však někdo tuto trasu nechtěl jít celou, má možnost využít žlutě proznačenou zkratku.

 

 

        Na začátku a přibližně uprostřed každé trasy jsou nainstalovány informační stojany s mapou a popisem tras nebo protahovacími cviky. Samotné značení tras je pak tvořeno dvěma svislými pruhy, kdy pravý je v barvě trasy (modrá, žlutá, zelená) a levý bílý.

 

 

Bližší informace naleznete na https://www.vimperk.cz/cz/nordic-walking-vimperk-a-okoli/4509/.

 

 

       V případě, že na těchto trasách objevíte nějaký úsek, který se vám bude zdát jako nedostatečně proznačený, sdělte nám prosím tuto informaci a my sjednáme nápravu.

 

 

Samozřejmě budeme rádi i za jakékoliv tipy na zlepšení nebo rozšíření nabídky NW tras.

 

 

Přejeme příjemně strávený čas na těchto trasách a v nohách spoustu kilometrů.

 

 

Lenka Švecová

Foto: A. Jiříková, L. Švecová

Odbor školství, kultury a cestovního ruchu

  {gallery}Jitka/cervenec/volno{/gallery}  

        „NORDIC WALKING byl vymyšlen ve Finsku. Jedná se o přirozenou, bezpečnou, účinnou a komplexní fyzickou aktivitu, která je vhodná pro všechny věkové i výkonnostní kategorie. Se speciálními holemi je Nordic Walking vědecky osvědčená aktivita, která kombinuje technicky správnou chůzi s typickým pohybem paží běžkařů a pohybů ramen. Aktivní a kontrolované pohyby trupu společně se správným vzpřímením a rovnováhou trupu tvoří harmonickou pohybovou aktivitu.“  

 

{jcomments off}