Poznáte muže na fotografii?

f1

 

Policie ČR: Žádáme občany o spolupráci

 

KLATOVSKO – V prodejnách muž žádá vyplacení finanční hotovosti se zdůvodněním, že je kamarádem majitele prodejny. Zjišťujeme totožnost muže na fotografiích. 

 

Policisté na obvodních odděleních v Klatovech a Nýrsku přijali v měsíci červnu čtyři oznámení o podvodných jednáních.

 

Případy mají téměř stejný scénář, kdy neznámý pachatel přišel do obchodu a představoval se jako kamarád majitele prodejny. Následně předstíral, že telefonicky kontaktuje majitele. Ve dvou obchodech chtěl zaplatit vstupenky na sportovní utkání ve výši 4 800 Kč a v dalších dvou prodejnách požadoval vyplacení 14 800 Kč a 5 000 Kč za opravu vozidla.

 

Policie ve dvou případech zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvod.

 

 

f2

Policie žádá občany o pomoc při zjištění totožnosti neznámého muže na přiložených fotografiích. Muž se může přihlásit na jakoukoli policejní služebnu k podání vysvětlení. Není vyloučeno, že muž se pokouší o podvody i na dalších místech v jiných krajích.

 

Žádáme občany, kteří by mohli podat jakoukoli informaci o muži na snímcích, aby neprodleně podali zprávu Policii ČR číslo telefonu 158, na nejbližší policejní oddělení případně  na telefon 974 334 651 nebo na e-mail: kt.oop.klatovy@pcr.cz.

 

Upozorňujeme obsluhující pracovníky prodejen, aby v žádném případě nevypláceli finanční hotovost neznámým osobám pod záminkou, že pachatel je domluven s majitelem prodejny. Vždy si osobně prověřte, zda tvrzení občana odpovídá skutečnosti.

 

 

 

Děkujeme za spolupráci.

Policie ČR, OO Klatovy a Nýrsko

 

{jcomments off}