Poznej Šumavu i jinak

 

Projektový záměr „Poznej Šumavu i jinak“ nabídne návštěvníkům i místním obyvatelům možnost podívat se na předem vytipovaná, běžně nedostupná, místa na Šumavě a v Pošumaví, kde žijí místní obyvatelé, zabývjající se šetrným hospodařením v krajině. Náplní bude uspořádání čtyř obsáhlejších exkurzí s bližším představením jednotlivých subjektů se specifickou formou hospodaření na Šumavě a v Pošumaví.

 

vlna

 

 

Českému svazu ochránců přírody Šumava byl podpořen projekt „Poznej Šumavu i jinak“

Projektový záměr byl podpořen Jihočeským krajem v rámci dotačního programu Rozvoj venkova a krajiny.

 

V rámci podpořeného záměru budou uspořádány čtyři exkurze mezi subjekty hospodařícími a pracujícími s krajinou Šumavy a Pošumaví. Projekt zamíří na biofarmu Michlova Huť, na návštěvu včelaře včelařícího na okraji CHKO Šumava, na prohlídku tkalcovny a biofarmy „Na Vlně“ a návštěvu „soukromé rezervace“ Velká Homolka ve Vimperku s probíhajícími speciálními ochranářskými zásahy.

 

Smyslem těchto exkurzí je ukázat návštěvníkům Šumavy i místním obyvatelům život a činnost místních obyvatel, kteří se zabývají, ať už svojí obživou či zájmovou činností, šetrným hospodařením v šumavské krajině.

Exkurze budou interaktivní, kdy zájemci budou moci kontaktně navštívit chovaná zvířata nebo si vyzkoušet některé z činností hospodařícího subjektu. Součástí každé této akce bude, mimo seznámení se s činností každého subjektu, i bližší představení okolí, kde tento subjekt působí, neboť jsou vybrána místa, která jsou i svým okolím velmi přírodovědně zajímavá.

 

Jako první se uskuteční „Návštěva netradiční tkalcovny NA VLNĚ“, která proběhne v pátek 5. července od 09.00 hodin v Bošicích. Návštěvníci si mohou vyzkoušet výrobu (plstění) drobného výrobku z vlny a navštívit chovaná zvířata.
Exkurzi povedou Ivana a Tomáš Jiřičkovi. Více info na tel. č. 775 037 437 nebo na webu navlne@navlne.com.

 

-jh-

{jcomments off}