Dětský den na Mouřenci / 30. 6.

V kostele sv. Mořice na Mouřenci u Annína na Šumavě se naplno rozbíhá Mouřenecké léto 2019

 

detsky den mourenec 2019 finalni

 

První letní a už i prázdninovou akcí bude tradiční dětský den: Mouřenec dětem – děti Mouřenci.

 

Uskuteční se v neděli 30. června od 14 do 16 hodin.

 

Tentokrát je pro návštěvníky připravený den den inspirovaný pohádkou Šíleně smutná princezna. Děti (i dospělí) se můžou těšit na pohádkové písničky, zejména děti pak na soutěžní disciplíny a hru o poklad. Jako každý rok dětimohou namalovat Mouřenec. Jejich obrázky pak na celé léto budou vstaveny na hřbitovní zdi a uvnitř v kostele. Pro účastníky dětského dne jsou připravené odměny.

 

Tento víkend bude komentovaná prohlídka v kostele v sobotu od 11 hodin. Od 1. července pak začínají prohlídky každý den v 16 hodin.

 

Zveme vás…

V pátek 5. července můžete přijít na každoroční adoraci s P. Jendou Kulhánkem. Začíná v 19 hodin.

 

Běží také předprodej vstupenek na koncert folkového muzikanta Pavla Žalmana Lohonky. Koncert začíná v sobotu 6. července ve 20 hodin. Vstupenky je možné zakoupit v kině Sušice nebo v IC Hartmanice. A nebo zde online: 

http://www.sirkus.cz/cz/vypis-kalendare/2019-07-06.html

 

zalman plakatek

 

Hezké letní dny a dětem úspěšnýé vykročení do prázdnin!

Přátelé Mouřence, z. s.

———————————————————–

Z důvodu silničních uzavírek (za dlouhoveským mostem – Radešov) a Hartmanice (do 31.7.) je Mouřenec dostupný autem jen ze Sušice (přes Dlouhou Ves a Nové Městečko). Není ale třeba úplně zoufat. Turisté z horní části Šumavy (z Modravy, Kvildy, Srní nebo Kašperských Hor) můžou od tohoto víkendu přijet do Annína zelenými šumavskými autobusy. Pojedou na trase “Sušice – Kašperské Hory – Kvilda” a zpět , budou projíždět rozestavěnou silnicí a budou zastavovat i v annínských zastávkách (kemp., rozc.). Z nich už je to jen pár minut pěšky na Mouřenec.

 

{jcomments off}