Koncert dvou virtuosů v Sušici

Houslový virtuos Jaroslav Svěcený spolu s kytaristou Lubomírem Brabcem vystoupí v Sušici na Svatojánském hudebním festivalu 2019.

 

Třetím koncertem letošního Svatojánského hudebního  festivalu, který se již tradičně koná  k poctě patrona české země, je koncert v Sušici, na kterém vystoupí dva  virtuosové – Jaroslav Svěcený a Lubomír Brabec, zakladatel festivalu.

brabec sveceny

Koncerty Svatojánského hudebního festivalu se stávají v našem kraji tradicí. Pořádá je Otavská svatojánská společnost, která se zasloužila o skleněnou sochu sv.Jana Nepomuckého na čepickém mostě přes řeku Otavu.

 

V úterý 25. června přivítáme v Sušici slavného houslistu Jaroslava Svěceného. Vystoupí spolu s kytaristou Lubomírem Brabcem.

 

Jejich společná vystoupení jsou vždy mimořádným zážitkem a velkou událostí. Koncert se v Sušici uskuteční ve 20:00 hod v kostele sv.Václava v Sušici.

 

Celý festival je pod patronací Jeho Eminence Dominika kardinála Duky, arcibiskupa pražského. Koncert je je pořádán s podporou starosty Sušice Petra Mottla.

 

25 svatojansky susice jpg

 

Symboliku spojení svatého Jana Nepomuckého, hudby a našeho kraje lze nalézt ve více vyjádřeních, mimo jiné i v tom, že stejně jako svatý Jan Nepomucký spojoval břehy vod mosty, hudba k české zemi neodmyslitelně patří a propojuje lidské duše a mysli…

 

Svatojánský hudební festival  náš region neopustí ani ve své druhé polovině – těšit se můžete na  krásnou  koncertní atmosféru  v kostele v Nezamyslicích nebo v Kolinci.

 

svatojansky hudebni festival 2019.jpg

 

Vstupenky   jsou k dostání na www.kulturasusice.cz, www.plzenskavstupenka.cz a v obvyklých předprodejích.

 

Sušice – VSTUPENKY

 

Nezamyslice – VSTUPENKY

 

Klenčí – VSTUPENKY

 

Kolinec – VSTUPENKY

 

Kladruby – VSTUPENKY

 

www.jannepomucky.cz

{jcomments off}