Převzetí nemocnice se posouvá na srpen

Datum převodu provozu Nemocnice Sušice na Město Sušice se

posouvá na 1. srpna 2019

 

susice nemocnice dohromady
 
Sušice 12. června – Předpokládaný termín převodu provozu Nemocnice Sušice na městskou společnost se posouvá o měsíc na 1. srpna 2019. Dohodl se na tom současný provozovatel NEMOS Sokolov se zástupci firmy Sušická nemocnice s.r.o., kterou zřídilo Město Sušice. Důvodem posunu původně dohodnutého cílového termínu o jeden měsíc je komplexnost celého procesu a zajištění hladkého převodu provozu nemocnice.

 

Na posunutí termínu se dohodly obě strany. “Na základě zvážení situace a s ohledem na oboustranně deklarovaný zájem o hladký a koordinovaný průběh převodu části závodu jsme navrhovanou změnu termínu akceptovali,” uvedla jednatelka NEMOSu Barbora Vaculíková.

 

NEMOS poskytuje, a na vyžádání bude i nadále poskytovat, budoucímu provozovateli požadovaná data pro provedení due diligence. Inicioval jednání s představiteli zdravotních pojišťoven o zajištění přechodu smluvních vztahů na nabývající společnost a získal jejich předběžné souhlasné stanovisko s navrhovanou formou převodu. Došlo také k seznámení s agendami jednotlivých úseků provozu nemocnice. Dosud byla Sušická nemocnice s.r.o. obeznámena s oblastí IT, Provozního úseku, Ošetřovatelského úseku, Úseku kvality a GDPR, Oddělení zdravotních pojišťoven, Ekonomického úseku a personalistiky a mezd.

 

Jednatelé společnosti Sušická nemocnice představili 14. května zaměstnancům novou vizi fungování nemocnice. Za účasti zástupců obou společností proběhla také úspěšná jednání s Odborovou organizací o znění kolektivní smlouvy pro rok 2019.

 

Obě společnosti si uvědomují, že vzhledem ke kritické personální situaci ve zdravotnictví a v sušické nemocnici zvlášť, nelze prodlužovat nejistotu zaměstnanců ohledně dalšího fungování nemocnice. Zajištění kvalitní dostupné zdravotní péče pro pacienty ze Sušice a okolí je pro obě strany prvořadým cílem.

Lenka Holá, tisková mluvčí NEMOS SOKOLOV s.r.o. a Penta Hospitals CZ, s.r.o.

 

 

{jcomments off}