Šíření nepravdivých informací o nemocnici

 

 

Prohlášení k šíření nepravdivých informací o sušické nemocnici

 

Správní rada Nemocnice Sušice o. p. s. v reakci na emotivní a zavádějící dezinformace, šířené v našem městě Ing. Vladimírem Říhou, považuje za nutné ujistit veřejnost, že převodem majetku bývalého provozovatele nemocnice do majetku Města se pouze zlepší postavení města při jednáních se stávajícím provozovatelem a zároveň se jednání o podmínkách provozování nemocnice dostane plně pod kontrolu volených orgánů města a tedy i veřejnosti.

Převod majetku Nemocnice Sušice o. p. s. do majetku města nemá žádný bezprostřední vliv na současný provoz nemocnice a v žádném případě není činěn s úmyslem ukončit provoz nemocnice. Nezpůsobí ani omezení služeb, ani jejich rušení.

 

Zároveň znovu upozorňujeme, že Nemocnice Sušice, o. p. s., jako bývalý provozovatel nemocnice, v současné době nedisponuje žádnou registrací k provozu zdravotnického zařízení, ani potřebnými smlouvami se zdravotními pojišťovnami a nemá ani zaměstnance, kteří by byli schopni provoz nemocnice zajistit.

 

Tvrzení, že Nemocnice Sušice, o. p. s by byla schopna zajistit provoz nemocnice, je nepravdivé a naprosto neodpovídá skutečnému stavu věci.

Šíření podobných dezinformací pak jen znejisťuje zaměstnance a pacienty nemocnice a ve svém důsledku ohrožuje její fungování.

 

Andrea Staňková, předsedkyně správní rady Nemocnice Sušice o. p. s.

{jcomments off}