Čím vším se dá pohnout?

 

P1 1

foto: archiv Pavla Pavla

 

Vysoké placaté obličeje, jak bývají nejjednodušeji popisovány mnohatunové kolosy soch MOAI na Velikonočním ostrově, neodolaly důvtipu českého technika a experimentálního archeologa, strakonického rodáka PAVLA PAVLA,  a po staletích klidu se daly do pohybu pouze za pomoci 16 lidí, lan a pák. Na Velikonoční ostrov ho pozval THOR HEYERDAHL, norský mořeplavec a dobrodruh, který  rovněž patřil  k  nejznámějším představitelům experimentální  archeologie a antropologie.

 

 

 

P1 2  P1 3

Ing. Pavel Pavel a Thor Heyerdahl na Velikonočním ostrově. Foto: archiv Pavla Pavla

 

 

 Ing. PAVEL PAVEL, kterého kromobyčejně zajímala možnost transportu   monumentálních kolosů (zejména při  používání na obrovské stavby dávnověku) a  prováděl s mnohatunovými ‘kousky’ i další pozoruhodné pokusy, bude hostem  úterní  talk show  ‘Škrtněte si, prosím’ moderátora Radka Nakládala. 

***

Druhým zajímavým hostem na jevišti sušického kina bude ‘energeticky soběstačný’ STANISLAV MILER, který  jezdí na rostlinný olej. Nevěříte? Tento cestovatel navštívil mnoho zemí – autem poháněným právě rostlinným olejem. Jeho Akademie soběstačnosti  je inspirující – hlavním cílem je sdílení zkušenosti a informací z oblasti soběstačného a trvale udržitelného způsobu života – ekologické bydlení a doprava, produkce potravin, získávání energie, vzdělávání, zdraví, práce a společnost. Na svých přednáškách často představje CYKLO ELEKTRÁRNU nebo CYKLO FRESH BAR, na nichž si lze vyzkoušet, kolik energie je třeba k rozsvícení žárovky nebo umixování nápoje.

 

 NENECHTE SI UJÍT VEČER PLNÝ ZÁHAD I ZCELA JEDNODUCHÝCH ‘ZÁZRAKŮ’

14.11.skrt

 

-red, pm as-

{jcomments off}