Babička v trenkách se rozloučila s diváky

Bláznivý vaudeville – vlastně něco jako předchůdce varieté nebo muzikálu, vystupení se zábavnými písničkami, tanci…- v takovém duchu se nesla aprílová komedie, kterou v letošní sezóně uváděli členové Sušického Divadla Ochotníků SUŠDIVOCH.

 

 1 28

 

V pořadí čtvrtá hra pochází z autorské dílny Vlastimila Peška, ovšem v provedení sušických ochotníů dostává další rozměr.  Posledním představením se s hrou oficiálně rozloučili herci i diváci v pátek 13. října  na domovské scéně  souboru, v sušickém kině.

 

Příjemně uvolněná komedie dodala podzimnímu večeru  nádech radosti – jak by také ne, vždyť oblíbená záplatka záměny muže za ženu, za využití patřičných převleků, je téměř vždy zárukou zábavy. A tak  diváci s povděkem přijali pozvání do jednoho aprílového dne konce dvacátých let minulého století, které ani ve “vyšších kruzích” rozhodně nudné nebyly… Kolorit zvolenému žánru pak dodává hudba inspirovaná foxtrotem, valčíkem a melodikou starých kupletů.

 

1 7

 

1 18

 

SUŠDIVOCH v současné době vybírá  novou hru, kterou potěší své příznivce v další divadelní sezóně. Tak jim držme pace, ať se jim výběr a provedení povede stejně tak dobře (nebo lépe) jako při čtyřech dílech předchozích (jen připomeňme, že od vzniku divadla  v roce 2013, uvedl soubor na scénu: frašku Maloměstské klepny Karla Sabiny z roku 1868, kultovní hru Jiřího Voskovce a Jana Wericha “Nebe na Zemi”, veleúspěšné Shakespearovy Veselé paničky Windsorské a konečně Babičku v trenkách Vlastimila Peška).

 

-red-

{gallery}susice/2017/10_rijen/babicka_trenky_kopie_web/{/gallery}

{jcomments off}