Oslava dožínek v Sušici – PROGRAM

 

 

Také letos připravilo hejtmanství tradiční akci Dožínky Plzeňského kraje, a to na 19. srpna 2017 na náměstí v Sušici.

Ukončení sklizně a poděkování za úrodu je tento rok spojeno s farmářskými trhy, které se konaly jako jedny z prvních v celém regionu a na sušickém náměstí budou začínat už v 8:00 hodin.

Jejich součástí je ochutnávka oceněných Regionálních potravin Plzeňského kraje, mj. nebude chybět ukázka řemesla bednářů Plzeňského Prazdroje, v 10:00 hodin zahraje Budvarka, představí se také folklorní soubory Šumavánek a Šumava i pěvecký sbor Svatobor a další.

 

Na dožínkách nebude chybět ani tradiční dožínkový průvod, krojovaní zpěváci a muzikanti, koňské povozy, ženci a děvečky nesoucí dožínkový věnec a dožínkovou kytici.  

Průvod se začne chystat v 11:00 hodin za doprovodu kapely Solovačka Na Fufernách, kde také veřejnost bude moci  ochutnat regionální potraviny. Průvod se pak v 11:30 vydá přes Příkopy, Mostní ulicí až na náměstí, kde chasa předá hejtmanovi Plzeňského kraje Josefu Bernardovi dožínkový věnec a starostovi Sušice Petru Mottlovi dožínkovou kytici. Za úrodu pak poděkuje farář farnosti Sušice Marek Antoni Donnerstag. Program poté pokračuje vystoupením Otavěnek a končí koncertem zpěváka Jakuba Smolíka.

 

 

V sobotu 19. srpna od 10 hodin oslavte spolu s námi  svátek sklizně:

 

 dozinky program

dozinky pruvod

19.8. ft

 —————-

 

{jcomments off}