TIP: Za zážitky do bavorských parků

Jestli vás zrovna nenapadl cíl výletu do okolí blízkého, nebo takového kam dojdete pěšky, a plánujete neděli v pohybu, pak vám může přijít vhod tip  fotografa Jana KUBITY, který se vydal na jarní  průzkum bavorských národních parků:

 

… u Spiegelau a Ludwigsthalu (Oba parky mají své parkoviště, vstupy jsou zdarma. Park u Spiegelau je je mnohem delší a časově náročnější, druhý je opravdu kousek od Alžbětína a je přehledný a nenáročný).

bavory890 1

 

“Park u Spigelau (resp. Neuschönau  – zhruba 45 km od Alžbětína – nabízí kolem deseti kilometrů dlouhou, poměrně náročnou vycházku. Je tam krásný výběh medvědů a areál pro vydry (tedy kromě jiného). Byli jsme tam  po 7hod. ráno a téměř nikdo tam nebyl. Když jsme odjížděli bylo parkoviště plné. Parkovné stojí  1 euro na hodinu, max 5 euro. Ale  pokud chcete vidět vše, tak ho vyčerpáte.

Opravdu kousek je to od hranic do Ludwigsthalu. Tak do 10 km. Parkovné je stejné; park je mnohem menší, ale o nic horší či chudší. Vlci tady mají opravdu nádherný a rozlehlý výběh a netísní se ani rysové. Tenhle park je, právě i vzhledem ke své rozloze, přijatelný spíš pro delší procházku, než na celodenní výlet, ” hodnotí fotograf Jan KUBITA.

 

{gallery}susice/2017/03_brezen/spigelaualudwigstahl/{/gallery}

 

{jcomments off}