Bitva na Winterbergu se blíží!

Bitva na Winterbergu letos již pošesté!

bitva (4) bitva (5)

 

První srpnový víkend ve Vimperku patří tradičně šermířům. Ani letos nebude chybět ojedinělý ročník Bitvy na Winterbergu, kam se sjedou rytíři z nejrůznějších koutů Čech, ale také ze Slovenska. Zámecké arkády ožijí již po šesté historickým životem, a to šestého srpna roku 2016. Magické datum se samo nabídlo k podtitulu Ve znamení Ďábla.

 

bitva (3)

 

Zámecké zahrady se pro návštěvníky otevřou od 13:00 hodin a slavnostní zahájení proběhne o hodinu později. K tanci a poslechu zahraje již známá středověká kapela Subulcus. Prvním divadelním vstupem bude Lazebna od domácího divadelního souboru Bouček. Šermířské skupiny předvedou svá scénická vystoupení a vrcholem celého odpoledne bude pořádná bitva s dramatickým dějem. Na bitvu se můžete těšit od 17 hodin, kdy se ještě před setměním bude samotný satan bavit lidskou nenasytnou touhou lidí po penězích a moci. Zbrojnoši, panoši, rytíři, královny a dámy, ti všichni chtějí vítězit a vlastnit velké bohatství. Jak daleko je jejich chtíč zažene a kdo se bude smát naposledy? Přijďte a uvidíte!

bitva (2) bitva (6)

 

bitva (1)

 

O doprovodný program pro vaše ratolesti se postará například skupina Fuegnis, která se věnuje umění ohně. Svým tréninkovým workshopem zabaví děti, ale i dospělé. Stejně tak jako v minulých letech bude možnost malování na perníčky a hned vedle malování na obličej. Pro ty, kteří by rádi znali svůj osud, přijede i kartářka. A ti, kteří rádi něco ochutnají a popijí, nebojte se, stánkaři s medovinou, trdelníky a dalšími sladkostmi se na Vimperk také těší.

 

Novinkou letošního ročníku bude módní přehlídka „Ze století do století“, kdy se návštěvníkům představí nejenom nejrůznější výstřelky módy. Společně se podíváme i na to, jak se oděvy měnily v průběhu staletí. Nebude chybět sokolník Pavel se svými dravci a návštěvníci si budou moci prohlédnout i mimo vystoupení také šermířské tábořiště. V podvečer se představí naši přátelé ze Slovenska a předvedou středověké mučící praktiky. Pozor! Poteče i krev!

 

Vrcholem ďábelského ročníku bude nový pokus o rekord. Před třemi lety jsme se zapsali do české knihy rekordů s největším počtem plivačů ohně na jednom místě. Zámecké zahrady tenkrát v jeden moment osvítilo 65 plamenů. Letos chystáme rekord v nejdelší ohňové show, na které se společně s námi boudou podílet další skupiny. Těšíme se na viděnou uprostřed léta na zámku ve Vimperku!

Za SHŠ Artego, Michaela Kačmárová

 

plakat

 

{jcomments off}